25 november 2012
16:00

SS Öjaby Sport

Referat: Lagan IBK - SS Öjaby Sport

Dags för bortamatch mot Lagan och som vanligt inga problem med transport utan en stabil klack finns på plats när matchen drar igång. Lagans sporthall har som säkert många kommer ihåg ett halt och slitet trägolv, men hallen är ljus och trevlig vilket kan behövas när det är beckmörkt ute och regnet öser ner.

Första perioden drar igång och man kan säga att vi direkt tar tag i taktpinnen och redan i i 2:a minuten sätter kalle 1-0 snyggt framspelad av Robin från sin backplats. Vi fortsätter att äga bollen och i 3:e minuten utnyttjar Jonte sin snabbhet och gör en rusch från sin backplats frispelar Jonis som trycker dit bollen fram till 2-0, härligt när killarna trycker in mot mål. Vi fortsätter och i 6:e minuten får Linus sin första ass. för kvällen då han med ett perfekt avvägt utkast sätter Magnus 97, som slitit sig loss på sin vänsterkant, i friläge och ett sånt läge bränner inte Magnus 3-0. Vi fortsätter trycka framåt och de anfallen som Lagan presterar stoppar backarna och Linus på ett mycket bra sätt då det ofta handlade om långa bollyft in mot mål. I 8:e minuten ser vi ytterligare ett exempel på hur viktigt det är att snabbt flytta bollen och fullfölja löpningar mot mål. Adam spelar bollen till Liam på vänsterkanten som fortsätter löpningen ner mot hörnet samtidigt som Adam fortsätter löpningen mot mål. Liam vänder sedan upp och spelar ett perfekt pass till Adam som hunnit in framför mål och trycker dit bollen, snyggt spelat. I 11:e minuten vinner Magnus 97 bollen från en Laganspelare och dunkar dit periodens sista mål 5-0. Som ni förstår en mycket bra period från vår sida med mycket rörelse, löpningar och snabbt passningsspel.

Andra perioden ser vi en total scenförändring dom första 7 minuterna med ett Lagan som visar sin rätta kapacitet, springer, krigar och utnytjar obeslutsamheten hos Öjabyspelare som blivit bekväma och hellre vill anfalla och göra mer mål än att försvara sig ordentligt i egen zon. Detta resulterar i att Lagan gör tre mål i snabb följd och plötsligt är ställningen 5-3 och vårt fina spel från första perioden är som bortblåst. Sen kommer det mycket viktiga 6:e målet och det är en riktig delikatess. Linus friställer Liam med ett perfekt utkast och han gör inget misstag, fri från halvplan lurar han upp målvakten på läktaren och rullar in bollen i öppet mål, mycket snyggt och Linus andra ass. i matchen är noterat. Dom sista 7 minuterna av andra perioden böljar spelet men det blir inga fler mål och vi har 6-3 inför sista perioden.

Tredje perioden och nu är vi tillbaka i rätt fokus igen. I 6:e minuten sätter Liam 7-3 framspelad av Adam. Linus noteras för sin 3 ass då han sätter ett perfekt utkast på klubban till Magnus som drar i väg ett skott från långt håll som smiter förbi Lagans målvakt fram till 8-3. I 11:e minuten kommer ett vackert innebandymål när Adam har bollen till vänster bakom Lagans mål och slår ett diagonalpass genom zonen till Axel som tagit ett steg ner i slottet från sin backposition, han möter bollen med fart och bollen går in via målvakten, härligt. Kalle som inledde målskyttet avslutar också detsamma när han framspelad av Tim smeker in bollen fram till slutresultatet 10-3.

Som helhet en bra match mot ett Lagan som i starten av 2:a perioden visade att man inte kan slappna av en sekund i innebandy. Alla i laget gör en bra match idag och det är värt att notera Linus 3 ass. Jonte gör en bra match och när han utnyttjar sin snabbhet och styrka skapar han utrymme åt sina medspelare. Även Adam och Liam gör en bra match idag.

På lördag är det dags för sista frallutdelningen för denna gången och vi syns i Sjöstrands garage strax efter 06.00.

På måndag skall vi möta P-97 i en vänskapsmatch på träningen samling vid 20.00 matchen börjar 20.30.